2009. május 23., szombat
Vidék
ÓÓóó ez az! Dilettantizmus mögött megbúvó maffia! Azt hiszem, ha írnék egy bulvárcikket, akkor ez lenne a címe a messzi XI. kerületi szarságnak.

Szóval akkor többet nem nagyon lehet alkoholt venni 10 után a kerületben. Azaz:
- Boltok bezárnak 22:00kor. Ez nem annyira rossz, mert az éjjel-nappalik kivételével amúgy is a legtöbb bolt bezár ekkor. De bezár az éjjel-nappali is vajon?. Vagy 21:50kor veszett módjára elkezdik kipakolni az alkoholt a hűtőkből? Vajon ha nem, akkor az éjjel-nappali hogy bizonyítja be, hogy NEM adott el alkoholt? Hiszen a leltári adatok ilyen esetekben..khmm.. finoman szólva is megkérdőjelezhetőek, és valljuk be, aki kétdekásat vételez olcsóért, az nem áfás számlát fog kérni.

- Kocsmák bezárnak! Bizony! Aranykorsó például, ami több ismerősöm kedvence. Vagy Nevada pub. Vagy Borpatika. Vagy a BME közönségének összes kedvence. Ez azért nagyon okos, bravó! Minden bizonnyal így sokkal jobb lesz, ha a kocsmapulton szendergő szerencsétlen most a padon fog vodkázni, vagy a szerencsétlen, kilencre hazaérő, tízkor kocsmázó munkásember így kénytelen lesz az asszonyt elnáspángolni.

- Éttermek: a kiemelt kategóriás éttermek nyitva maradnak, de ugye ott a sör korsója 900 Huf. Ergo a szórakozóhelyek, buliparketták és a BME kb 15ezer diákja menjen és költse a diákhitelt puccos étterembe? A törzsközönség biztos örülni fog.

Mi marad? A Zöld Pardon és a Rió. Paradox módon eme két, amúgy jogsértően működő hely nyitva marad. Nincs indok. Nincs semmi logikus magyarázat. Apró lábjegyzet igen: a két szórakozóhely tulajdonosai pénzelték a XI. kerületi polgármester kampányát.

Konklúzió: a rendelet mögötti lobbi, azaz a két szórakozóhely így növeli a nyereségét, míg a kisvállalkozók sorba tönkre fognak menni. Hacsak nem ügyeskednek kicsit, pl: művészeti galériákat nem kell bezárni (van két kocsma, amely már művészeti galéria lett).

A buta embereknek:

Nincs pia, nincs hangoskodó vandál! Meg a gyerek se vesz pályinkát este!
(ZP és a RIÓ a Móricz felé is elhallik, a gyerek eddig sem kellett volna hogy vehessen piát, ha nem 18)
Nincsenek kocsmatöltelékek!
(Aha, így már 22:00ra mindenki merev részeg lesz).

Természetesen páran így is jól jártak, de azok a ZP és Rió tulajdonosai és a képviselőtestület tagjai az önkormányzatban.

Ilyen vidék.

Akkor most megyek és leülök a sarki kocsmában a XIII-ban, mert megtehetem.

(apropó, akkor idén nem lesz Sziget sem? Ott is érvényes a rendelet?)
posted by Dreamer @ 7:23  
1 Comments:
  • At 2009. május 26. 1:03, Blogger Sütitolvaj said…

    nemá...azt hittem csak a 3kerületiek szívnak (bytheway, az nincs is tőled olyan messze:P)
    pánik.
    mi van ha éjjel fél 2kor van szükségem ananászkonzervre? korlátozzák a jogaimat? hol van itt a demokrácia...?

     
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates