2009. augusztus 12., szerda
Diablo II - Blizzard vs. Frozen Orb
A sorcerer kaszt fejlesztései közül mindig is a cold ágban hittem. A lightning sebzés szórása túl nagy (lehet a max. sebzésem ötezer, ha a minimum az mindig is 1), míg a fire ág erősebb varázslataival MINDIG trükközni kell. Valamint a meteor és a tűzfal is elég magas delay-el bír.

Szóval blizzard és Frozen Orb.

Blizzard - mindig is ebben hittem. habár van delay, nem olyan magas, és nagyon sok synergyvel rendelkezik, azaz más tulajdonságok különböző bónuszokat adnak neki. Így kimaxolni, azaz mind a blizzardra, mind a synergykre a lehető legtöbb pontot tenni szinte lehetetlen (mert az a cold mastery kárára lenne, ami nightmare-től köttelező).

Ellenben sok tüskét lő, és a sebzése tüskénként értendő, azaz ha egy közepesen erős blizzard EGY találata sebez 2ezret, az már igencsak finom lehet.

Frozen orb viszont más tészta. Nagyon alacsony a sebzése, egy kicsit több manába kerül (de nem számottevő). Viszont a sebzése egy tüskére értendő, és abból kilő azt hiszem 4x12-t. Tehát ha pusztán matekozunk, megközelíti a blizzard értékeit, DE kevésbé koncentrált, ugyanis a Frozen Orb körkörösen lő, míg a Blizzard egy konkrét területre.

Ellenben mégis a Frozen Orb a jobb, ha EGY ellenfelünk van. A blizzard tüskéi nem biztos, hogy eltalálják az ellent, míg a Frozen Orb 100% találati eséllyel bír. És ami a legfontosabb: ha a FO felrobban, akkor egy helyre koncentrálja az összes tüskét, azaz ha valakiben robban, az bizony kap egy kb. 7-8ezres sebzést.

Mindkét fejlesztési ággal végigvittem a játékot 1.11 alatt, és csak most FO-val. Vannak kétségeim felőle, nem vagyok benne biztos, hogy akár Nightmare Act 4-ig is kibírom, hiszen a karakter HC, azaz ha meghal, akkor vége a menetnek, nem támad fel soha.
Amúgy a karakterlap (players 8 alatt, 1.11)

posted by Dreamer @ 23:16  
3 Comments:
  • At 2009. szeptember 3. 14:37, Blogger Unknown said…

    Azt tudnám csak, hogy HELL szinten, hogy lehet egyedül menni a varázslónővel. "imádom" az olyan szörnyeket amik fire+ice immunisak. azok ellen kb. halál.
    Ötlet?

    Rabyn

     
  • At 2009. szeptember 4. 15:15, Blogger Dreamer said…

    Ha van egy jó kis ACT II mercanaryd, akkor annak képesnek kell kinyírnia az egyszeri monsztát.

    Varázslónőnek Nightmare Act II- Holy Freeze aurásat ajánlom (lassít az aura miatt, magyarul talán szent fagy lehet a fordítása).

    Amúgy Nightmare-en is tarol a FO

     
  • At 2009. szeptember 5. 14:01, Blogger Unknown said…

    Köcc majd kipróbálom:)
    Caint már sikerült megmenteni de a kovácsig nem jutottam már el mert folyton elhaláloztunk.

    Rabyn

     
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates