2011. március 24., csütörtök
Filmek, amiket meg köll néznünk
Ez az év elég sok érdekességet tartogat nekünk. Kezdeném is

Hanna

Magyarul megkapta a "Gyilkos természet" alcímet, amihez csak gratulálni tudok. Érzésem szerint egy újabb Veszett vad archeatípus alkotást kapunk, csak itt egy prepubertás, minden pedofil ínyére való kiscsaj fogja halomba ölni a ráküldött bérgyilkosokat. Gondolom tele lesz még édes énkereséssel, elbaszott apa-lánya/ anya -lánya utópiákkal. De a trailer tetszetős, várom, és talán még mozigyanús is (azaz megnézem moziban). Következő héten jön.

Thor

Egy újabb Marvel képregényadaptáció, messz nem az utolsó a sorban. A szőke szakállas viharisten kalandjaiba nyerünk betekintést, a trailerek alapján eredettörténet. Odint Anthony Hopkins fogja alakítani, és a 2010-20011 hiperaktívja, Natalie Portman is szerepel még. Ettől még nem lesz jó, de legalább látványos. Remélem a címszereplő pökhendisége nem csap át egy heroikus macsó öntudattá, pedig sanszos. Nem baj, legyen benne sok nagy robbanás, és 3D. A látványért mozigyanús.

X-men: First Class

A Marvel dömpingből ezt várom a legjobban - és szerintem ez bukik a legnagyobbat. Nem anyagilag, hanem a sorozatban. A téma üvölt, hogy Magneto-ról kellene szólnia, ehelyett tucatakciós világmegmentős lesz. Magnetó, a lagerből szabadult sérült személyiség félisteni erővel - ebbe lehetne valami nagyot alkotni. Ehelyett a fénylő fehérleples Xaviert állítják a középpontba. Nem örülök, de halványan még reménykedem. Mozigyanús

Captain America: The First Avenger

Róla az elmúlt két évtizedben még nem volt film, ami talán érthető is. A kékpizsamás, amerikai öntudatot, és katonákat propagáló zupperhős nem igazán csúszna le az Államokon kívüli nézők torkán. Ennek ellenére meg lehet jól is csinálni, csak.. nehéz. És Nolanon kívül még nem nagyon láttam TÉNYLEG jó szuperhősös rendezőt. Annyi vigasztal csak, hogy Hugo Weaving lesz a Vörös Koponya, a nagy poszt náci rossz fiú. Letöltős lesz, szerintem.

The Avengers
2012-es film lesz, de nem bírtam kihagyni. Igazi szupercsapat, magyarul képesek votlak "Bosszú Angyalai"-ra fordítani. Amerika Kapitány, Thor, Vasember, Hulk egy csapatban, valami szerencsétlen balfék ellen, akit valószínűleg a hősök egyike is simán lepofozna, de így több nézőt csalogathat be a moziba. Amúgy a képregényekben meglepően erős ellenfeleket, csoportokat is kitaláltak nekik, a kedvencem Galactus volt, aki bon apetite, bolygókat szokott uzsonnázni. Őt azonban kilőtték a Fantasztikus Négyes második részében. Sajnos a mozgóképben Galactus megjelenésében egy narancs pudingra hasonlított. Itt szerintem Loki koma kavar be, akit idén a feljebb taglalt Thor fog felpofozni.

Sucker Punch
Magyarul Álomháború. Az eredeti címhez köze nincs, de legalább jól hangzik. Nem is bánom. Már bemutatták, és igazi látványorgiát váropk, bugyuta sztorival. A Faun Labirintusa óta nem tudom más filmeknél komolyan venni a valóság fantáziavilággal való átszínezését, de adunk neki egy esélyt. Mozis mindenképp, a 3D miatt is. Lassan ott tartunk, hogy ha egy látványfilmet akarok megnézni, már elengedhetetlen a 3D.

Your Highness
Nem nagyon emlékszem komolyabb, pénzzel kitömött fantasy paródiára, a legtöbb mai vígjáték amúgy is bukás a szememben. A Másnaposoktól eltekintve, ami már-már műalkotásszámba megy (lesz folytatás, lásd lentebb). A Your Highness szintén Natalie Portman film, de remélem tele lesz gólokkal, hiszen már a Gyűrűk Urából is akármelyik mezei MTT-s isteni paródiafilmet tudna forgatni. Én legalábbis mindenképp, ehe. Úgyhogy várom, és nagyon félek tőle, hogy ostoba amcsi faszos-pinás-fingós poénokkal lesz tele. Ami meg nem, azt lelőtték a trailerben. Bár működne!

The Beaver
Oscar gyanús amerikai dráma giccs. Mel Gibsonnal, akit csoda, hogy még nem csuktak le, és Jodie Fosterrel, aki a főszerep mellett rendezőként is jegyzi a filmet! Ami arról szól, hoyg egy eléggé bajos apuka kitalálja, hogy egy hód-bábon keresztül kommunikál a külvilággal. Minden pszichológus egyik kedvenc fogása. Jó is lehet, és Mel azért nagyon jó színész, csak kevés jó filmje volt (Összeesküvés elmélet a tuti). Letöltő gyanús, de ki tudja? Ha jó, akár még fizetnék is érte!

Priest
Tutiszar vámpíros film poszt-apokaliptikus köntösben a szebb napokat is megélt Paul Bettanyval. Amiért mégis meg fogom nézni, az a látvány, amit valahogy.. nagyon szépen eltaláltak. Mintha Mad Max vs Equlibrium VS Riddick lenne. Azt hiszem, itt fogom kikapcsolni az agyam, és ordenárén rágom majd a kukoricát alatta. Nem figyelvén a nyilvánvaló logikai hiányosságokkal.

Pirates of the Caribbian: huszadik rókabőr vizeken
Az első zseniális volt. A második furcsa. A harmadik céltalan giccshalom. A negyediktől mégis mit várjak? CSAK mert lesz benne Penelopé Cruz, meg Feketeszakáll már tetszeni fog? Geoffry Rush miatt megnézem, de nem tudom, hogy akarok-e pénzt is fizetni érte..

The Hangovert part II
Itt az idő, hogy elrontsák. Ide a rozsdás bökőt, hogy a Másnaposok második része kevésbé lesz jó, de így is garantált kasszasiker lesz, és mint ilyen, trilógiává fog előlépni. A sztorit nem tudom, hogy lehetne folytatni, biztos valami menyegző lesz megint. Mindegy, legyen benne sok geg, és röhögjek rajta nagyokat. Mindenesetre tartok tőle, hogy nem így lesz, és a teaser alapján is azt tudom mondani, hogy pusztán a helyszín megváltoztatásával még nem fogom magam hanyatt dobni.

Kung Fu Panda 2
Azt hiszem kell ez a film Jack Blacknek. A Rocksuli és a Tinésüsz Dí óta csupa szemetet produkált. Az első részt nagyon szerettem, és ahogyan a stáblistát és plotot olvasgattam, ezt is szeretni fogom. Lesz benne van Dame is, mint Master Croc, és Gery Oldman, és Angelina Jolie, és.. és... Ügyefogyott hatalmas Panda. Mozigyanús 3D

The Tree of Life
Oscar gyanús szintén. Bratt Pit, Sean Penn, apa-fia, három testvér és az ötvenes évek. Kell ennél több? Letöltőgyanús, sírógyanús dráma és Brad végre ismét egy kétes figurát alakíthat. Apuka lesz ugyanis, és a plot alapján nem az aranyosabb verzióból. Nem tudok a filmről sokat, ennek ellenére meg fogom nézni.

Transformers: Dark of the Moon
Lehet, hogy tévedek, de itt óriási robotok fognak nagyon sok várost és épületet szétverni, na meg egymást. Lehet, hogy tévedek, de lassított felvétel is lesz benne. Lehet, hogy tévedek, de egy dögös plasztikai sebészek által legyártott csaj is lesz. Lassított felvételben. Izzadt atlétában nagy csöcsökkel. És sok nagy robot. Ami meglepetés, az John Malkovich neve a stáblistán. Ha minden igaz, Megatron most Shockwave-et kapja maga mellé, akit gondolom a film végén, nagyon csúnyán megvernek/lőnek/dezintegrálnak. A film, aminek nincs története (minek?) ellenben a látványról szól. Mozigyanús agysorvasztás.

Uccsó Harry Potter
Azt kell mondanom, hogy az utolsó előtti Harry Potter az egyik legjobbra sikerült darab lett. Sok autentikus rajongó szerint eddig az első rész mellett az Azkabani fogoly voltak a mérvadóak, de a Deathly Hallows nálam minden pálmát visz. Ó, bárcsak az összes könyv, film ilyen lenne! Ahol súlya van egy döntésnek, és hullanak az idegesítően negédes szereplők. Végre. A grand finale nyárra várható, talán 3D-ben. Várós mozis.

Cowboys and Aliens
Na ez a film annyira bizar, hogy akár még jó is lehet! Hatlövetűek a csészealjak ellen! A szereposztás is hasonlóan bizarr, mert Daniel Craig voltaképp Harrison Fordot játszik. Pedig Harrison itt egy félig gonosz polgármester/diktátor akármi lesz. Ez mozismegnézős lesz, imádom a crossovereket. Ez még beteg is, és Harrison ford nagy arc. Vessetek meg érte, de Daniel Craiget is kedvelem.

Conan the Barbarian
Waaaaaa! Conan from Cimmeria! Howard mester meg forog a sírjában. Mommoa játsza az izomkolusszus leendő királyt, így tehát ő lép Arnie örökébe. Sajnos nagy a baj, ugyanis sejtésem szerint NEM lesz korhatáros a film, és így kizsigerelik az eredeti legendát. Talán a Die Hard4hez tudnám az érzést hasonlítani, ahol Maclane nem eszik aszpirint, nem cigizik, és nem iszik, de még nem is káromkodik. Ha Conan is ilyen lesz, felgyújtjuk Holywoodot. Mindensetre város, Stephen Lang mellett Ron Perlman is szerepet kapott, azaz Gonosztábornok a Pandoráról és Hellboy is osztja az észt. Reményeim szerint bögyös szilikoncicis és izmos gyilkolós lesz. Pedig nagyon valószínű, hogy nem. 3d mmozigyanús

The Three Musketeers
Újabb három testőr adaptáció. Talán sikerül leverni a Disney féle verziót. A szereposztást elnézve, talán van esélye. Orlando Bloom, Milla Jovovich, ééés.. Christoph "zsidóvadász" Waltz. Ez utóbbi miatt megnézem, de hoyg moziba-e? Mivel ősszel mutatják be amerikába, simán lehet, hogy houzzánk csak jövőre érkezik, így nem tudom. Jovovich amúgy Milady lesz, Bloom pedig Buckhingam, azaz ez utóbbi, remélem, csak mellékszerep.
posted by Dreamer @ 6:21  
1 Comments:
  • At 2011. március 24. 7:57, Blogger Gandalf said…

    IGGEN! Lesznek itt jó filmek, a felsoroltak többsége engem is érdekel majd. :0)

    Bízom benne, hogy a Conan nem gyerekfilm lesz, és az Amerika Kapitány új előzetese is igen ütős.

     
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates