2011. november 7., hétfő
Top 10 fiktív csaj
Állandó változó top 10 nem létező csaj. Miközben írtam, persze, tucatnyi másik jutott az eszembe. Íme:


10. Sir Integral Fairbrook Wingates Hellsing (hellsing OVA)

Integra a Hellsing anime egyik női főszereplője, a Hellsing család jelenlegi feje. Nagyon helytelenül férfi rangot visel, amit azzal magyaráztak, hogy a rangf öröklődik a családban. Furi. Integra külsőre (oké, rajzfilm) rendben van, csak a stílus. Biztos azon részem kedveli, aki titkon mindig is nemesnek akart születni, Integra jó parti, de nem életbiztosítás mellette egy mezei embernek lenni. Főleg, ha közben lebombázzák Londont a náci vámpírok.

9. Daenerys Targaryen (Trónok Harca)

Dany akkor lopta be magát a szívembe, amikor kapott egy ostort. Az egész Trónok harca sorozat legszebb átbaszása volt. Ráadásul egészen megembereli magát Drogo halála után, sajnos a Dance with Dragons erősen visszadobta a toplistában, mintha az író nem tudná, hogy a no. 1. szexszimbólummal mit akarjon, és ezért inkább Melisandre lesz a domina. Akit viszont utálok.

8. Anita Blake ( Anita Blake sorozat)

Anita mellett, ha ember vagy, meghalsz. Ellenben mivel egy olyan karakter, akit az írónő úgy írt meg, mint a tökéletes tökös nőt. Anita szexi, makacs, egzotikus. De ennél jobb helyezése soha nem lesz, mert sértődékeny primadonna, és ha ő sértődik, akkor jobb esetben beveri az orrom, rosszabb esetben simán lelő. Ja, és vámpír-vérfarkas orgiákkal kokszol.

7. Debra Morgan (Dexter)

Debra a szuperzsaru. Aki az elején még csetlik-botlik, de a jellemének erős lökést adott, hogy eljegyezte egy nem annyira kedves bácsi, aki rosszul jár. Nagyon. Ellenben Debra szétkondizza az agyát, ami igen előnyére válik, és igazán szemrevaló a hölgy. Amiért nem lesz előrébb: szétszórt, munkamániás, és iszonyatosan mocskos a szája (fucking jesus fucking christ, és társai)

6. Viconia (Baldur˙s Gate 2)

A kakukktojás: Viconia egy sötételf, akit máglyán akarnak megégetni, és folyton a saját árnyékára ugrik. Ő is hurcolja a keresztjeit, mint Drizzt, de Viconia messze érettebb és talpraesettebb, mint a hím példánya. Ráadásul nem akadékoskodik, ha úgy gondolja, az tesz neki a legjobbat, ha elcsábít pár arra vetődő hőst. A nagy leszámolásnál Viconia arra biztatja a főszereplőt, hogy hagyjon hátra mindent, így őt is, és legyen isten. Amikor pedig a főhős közli, hogy érte marad halandó, akkor kenyérre lehet kenni. Gonosz egy macska ez.

5. Dr. "Thirteen" Hadley (House M.D.)

Thirteen maga a SZEX. Az egyénisége annyira nem vonzó, ellenben az a fajta nő, aki még a homokosok fantáziáját is megmozgatja. Kicsit. Ráadásul az "élj a mának" abszolút híve, ami plussz pont egy gyors hancurra. Kár, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, és ez alapjaiban teszi tragikussá a karaktert. Szóval a tizenhármas örök kedvenc, kár, hogy szomorú lesz a vége.

4. Danica Maupoissant (Pap ciklus/ Szilánk Szolgája))

Danica látszólag egy sematikus, unalmas karakter. ellenben bármikor meghal a pasijáért, és áldozza fel magát a gyerekeiért. Az, hogy ide került, a "Szilánk Szolgája" című könyvnek köszönheti: Amellett, hogy világot ment, azonnal nekiugrik Entrerinek, és ami érdekes: túléli. Danica tökös, nem elveszett lélek, tudja mit akar, és kitart a döntései mellett. Amiért nem top 3, az az, hogy Salvatore-ra jellemzően sziruposan gügyög néha.

3. Dors Venabilivel (Alapítvány előtt)

Dors a női nem számomra igen kivételes tagja. Határozott, színes egyénisége van, és ami fontos: olyan titkai, amiket érdemes végigkutatni. Az elején még elkanászodott tudóscsajnak gondolná az ember, pár száz oldallal később pedig szeleteli két késsel az utcai vagányokat. Sajnos a legvégén a könyvnek derülnek ki róla dolgok, amik miatt soha nem lesz top 1.

2. Rita Morgan (Dexter)/ Kuszanagi Motoko (Ghost in the Shell)

nem tudtam dönteni, ezért a második helyen két hölgy foglal helyet. Mondhatni jég és tűz. Rita, Dexter nője iszonyatosan idegesítő hangon nyavalyog, ellenben hűséges, elkötelezett, de kemény, ha kell. Ráadásul amikor a Dexter első évadában megjelent Lara Croftnak öltözve, majdnem félrenyeltem a rágóm. Ráadásul habár több gyereke van, mindig kerít időt egy kis hancurra (Dexter legnagyobb bánatára). Érdekes módon, habár mentálisan kicsit defektes, mégis a sorozat egyik leg-racionálisabban viselkedő karaktere, aki nem kikerülni akarja a problémákat, hanem megoldani. Ez a kettősség teszi (elveszett lélek- határozott amazon) teszi rendkívül vonzóvá (amíg él, Dexter mellett is hullanak a csajok)

Motoko tulajdonképpen nem is teljes értékű nő, mert ami szerves, az az agya. Igen, ő egy android, ellenben meglehetősen étvágygerjesztő géptestben (a rajzolók bevallottan a saját nőjüket rajzolták meg a filmben). Ellenben ami igazán vonzóvá teszi, azok az igencsak mély gondolatai, okfejtései. Motoko egy elveszett ember, egy olyan világban, ahol ő sem tudja, mi az igaz és mi a talmi. Tulajdonképpen azt sem tudja, él-e valójában, az emlékei az övéi avagy a "cég" plántálta azt a tudatába. Ezért mindenkinél jobban hajszolja az igazságot, amit végül - meglepő módon - megtalál.

1. Melitta (Gods of the Arena)

Onemaius felesége - már amennyire egy rabszolgának lehet felesége. Melitta hűséges, jámbor, és ennek ellenére erős. Hihetetlen lelki vívódásokkal kell szembenéznie, amikor ráparancsolnak, hogy feküdjön le mással, de mivel ő maga is más tulajdona, engedelmeskednie kell - a gond az, hogy tetszett neki a dolog. Innentől lehet sejteni a lány tragikus sorsát, de a gonosz esemény után sem hagyja magát és a tartását megőrzi - amíg tudja. Tudatosan törekszik, hogy elnyomja az érzelmeit, és amíg hagyják, ez sikerül. Ha Gannicus nem startol rá, akkor visszatér a férjéhez, és nem éri utol a kegyetlen vég.
posted by Dreamer @ 5:03  
1 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates