2011. december 24., szombat
X-mass


Köszönöm szépen.

Mert habárnem ez volt álmaim éve, mégis nagyon sok szép emlék fűződik hozzá. Ez a karácsonyi nap is egy ilyen, szép emlék lett.

Sokáig aludtam, tőlem szokatlan módon, majdnem 12 órát. Általában 6-8 bőven elég, de ez.. Most már tényleg elhiszem, hogy az év második felében túlhajszoltam magam, és talán ez is tevékenyen hozzájárult az elmúlt napok nyűglődéséhez. Szóval hatalmas szundi, és szép álmok után tovább punnyadtam egy kád hatalmas forró vízben, ahonnan a telefoncsörgés riasztott. Anyám kérdezte, hogy várjanak-e meg a fa díszítésével, és én szerettem volna. Így rekord idő alatt elkészültem, s a kistestvérkém értem jött böhöm autóval. Beugrottunk a gyógyszertárba szemcseppért, és mentünk fát díszíteni. Őkelme normann fenyő, kérem alássan, meglehetős csálésággal. Olyan vastag szára volt, mint fele combom. Szegény öcsém faragta be, és a kisbalta serény forgatása igen intenzív izomlázhoz vezetett. Öcsikém nem kicsi ember, csak szólok.

A díszítés idén, egyfajta hatalmi harccá vált. Anyám fel szeretné tenni a gyerekkorunkban készített, kissé mosolyogtató házi díszeket is. Öcsémmel pedig szeretnénk dísznek az Ős Szovjettúnió ékeit. Igen: űrhajós, aranyhal, macska, maci. Ezek ugyanolyan anyagból vannak, mint egy normális gömb a fára, csak még valami lakkszerű mázzal le is vannak kenve, hogy a posztmodern színekben pompázó ék még csillogósabb legyen. Az űrhajós - természetesen - rózsaszín és sárga. A macska színváltós zöld (azaz annak minden árnyalatában pompázik), az aranyhal pedig.. az az arany, amit már az arabok is betiltanának.

Anyám pedig kirakná azokat, amiket ajándék okán készítettünk 4-5 éves korunkban. Pl.: kartonból csak üggyel bajjal kivágott szív, benne csálé betűkkel: "Szeretlek anya". Vagy kisütött sógyurma fa, stb. AMikre feszengve gondol az ember, mert cuki, de férfi vagyok, ergo a "cuki" az biztos valami buzi dolog, amit igazi macsó nem ismer.

A harcból sunyi mód, mi kerültünk ki győztesen. Kirakhattuk az űrhajóst az általam 4 évesen készített "tészta nyaklánc"-ért cserébe. De titkon felraktuk a medvét és a "halat" is (azért az idézőjel, mert inkább hasonlít az "Alien" című filmek címszerepet adó szörnyére, mintsem vízi élőlényre, csak ciki-aranyban).

A mi karácsonyfánk nem giccses, hanem multi-kulti, mégpedig abból a fajtából, amely megszökött az "ideg és elme" feliratú épületből.

Utána beszélgettünk, és főztünk ezt-azt. A menü: kezdésnek narancsos grog, mint aperitif, utána friss mákos guba, majd majonézes krumplisali, rántott halrudak, rántott csirkefalatkák, baconbe és aszaltszilvába göngyölt pulyka, répatorta mascarponés öntettel, bejgli (házilag, Csilla keze által), gyümölcssaláta, darált tésztás süti, amerikai barátságkenyér, sok üdítő. Mindez svédasztalos elrendezésben, aki amit kér.

Elő a karácsonyi étkészlettel, az ólomkristály poharakkal. Eltörölgettük a por lepte készleteket, és utána ismét pihi és beszélgetés. Valamint leteszteltük a grogot, szerintem a későbbiekben én is csinálok hasonlót. Mondjuk szilveszterkor, már ha a többiek engedélyt adnak rá. Lassan 4 óra lett, és jöttek a vendégek.

Sajnos idén kevesen voltunk. Pankáék olaszországban ünnepeltek, míg Andrisék Csilla apukájánál, így mínusz 7főben voltunk, de így is kilencen. De nem baj, lámpa leolt, csillagszórók fel, és énekeltünk kettőt. Koccintás, kézfogás, és bontogattunk ajándékokat. Az én "zsákmányom":

Zöld kockás ing
Adata Classic CH94 külső vinyó
Walter Isaacson - Steve Jobs életrajzi könyv
Házilag készített mandulás/aszalt gyümölcsös csoki
Neomgágnes (stresszoldásos - ördöglakatos izé)
Nagymamai anyagi hozzájárulás
Nuss Sterne német mézeskalács
Díszdobozos Jagermeister, pohárral
custom falinaptárat az évre, ahol negyedévenként a családról készített képek vannak.

Tíz pont, köszönöm mindenkinek! Én öcsémnek ajándékoztam egy nagyon elegáns parker tollat, amire a nevét gravíroztattam, valamint egy derék szál kubai szivart. Anyámnak Trónok harcát és hand made illatos bio szappant. Péternek és Reninek egy nagyon finom ünnepi teát (nagy teások), és külön egy hand made szappant, Adicának és Kálmánnak.. oké, itt is szappant, ez volt az egyen-ajándék idénre, meg egy áfonyás lekvárt, ami Adica kedvence.

Hazahoztam a toledói pengémet, amit Nagyapótól kaptam, majd tíz éve. Igaz, kopott, kicsit rozsdás, és egyen-díszkard, de akkor is van vagy 40 éves és akkor is toledóban kovácsolták.

Külön köszönöm a tegnapi levelet FB-n. Még akkor is, ha sok újdonságot nem tartalmazott, mégis nagyon sokat tud segíteni a spanyolviasz is, főleg, ha őszinte és pont erre van szükségem. Nem hülye ez a Balázs gyerek, csak balkéz szabály szerint közlekedik a jobbkezes utcában. All in all: NEKEM még mindig nagyon jól esik, ha őszintén, kéretlenül, és minden hátsó szándék nélkül szeretne segíteni. A "potenciálom" nevében is Köszönöm.

Ma este pedig jól érzem magam. Holnap délután Dunakeszire megyek, apámhoz, és a kicsikhez. Mivel még feltehetőleg nem ismerik a blogom, ide is kiírom, mit szeretnék ajándékozni (ha mégis, ne olvassátok el, várjatok holnap estig!).

Apámnak gravíroztattam egy zippo pénz-csipeszt. Amivel a komoly üzletemberek a bankjegyköteget átnyújtják elegáns mozdulattal. Fati szilvabort kap, ami limitált kiadású fejtés (értsd: marha kevés palackot készítettek belőle). A két középső lány plüss angry bird-öt kap, amik ha megnyomod őket, beszélnek. Kisebbek, ugyan, mint amit anno Ami kapott, de mégis ugyanolyan viccesek. Lacika két doboz play-doh gyurmát , míg Kati fajátékot (fa vágódeszka, fakés, és perforált plüss zöldségek, amiket el lehet "vágni")fog a fa alatt találni. Nagymama mécses szettet és szappant, öcsém barátnője szintén szappant, éljen az egyedi-ám mégis sorozat ajándék! Ezek egyébként bio cuccok, mindegyik más, azaz van narancsos, van, ami oliva olajjal készült, és van, ami mákkal (natural bőrradír). Adrié: szegfűszeg-narancsos, Nagyié: szőlőmagos.

Ne, ne kérdezd, melyik milyen és mire jó, pasiból vagyok.

Mosvt pedig itthon nem tudom, hogy mihez kezdjek. Igyak a megmaradt grogból? Installáljak külső inyót? Essek neki a Steve Jobs könyvnek? Vagy a Gillztől kölcsönkapott monszter utópisztikus scifinek? Fejezzem be a novellám, amit az írókör szinte "kikövetelt"? Váááá, két napja unatkozom, most pedig azt se tudom, hova kapjak. Persze, ez az "unatkozom" valójában nem így volt, csak a bottom line hitette el velem.

Zárszóként:

Boldog Karácsonyt. Nem, nem jászolosat, plazmatévéset, hanem olyat, amikor önzetlenül gondolnak rád, és olyat, amikor együtt énekelsz a családdal.
posted by Dreamer @ 10:34  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates