2008. szeptember 15., hétfő
Minden jól van, ezt megérted
Gyönyörű őrület, ahogyan egy Ákos szám mondaná. Ma reggel, egyedül a villamoson igazán filozofikus hangulatba ringattam magam. Rájöttem az egész világ titkára. Mennyien és hányféleképpen keresték az örök élet meg mindent átható átlátást, hatalmat, és megannyi nagy dologgal kecsegtető titkot! Pedig még arra sem képesek, hogy egy egyszerű, esős, tömött villamosút szépségét kiélvezzék. Vagy hogy egyetlen egy esőcsepp a trillióból a homlokukra essen, és nevetve fordítsák az arcukat az ég felé.
Táncoltak ezek az emberek önfeledten akár egyszer is? Hányszor élték meg, hányszor hullott ugyanaz - darabra, grammra szekundumra- az esőcsepp a homlokodra? Ha elégszer, akkor tiéd az idő, a súly, a tér, akárhányszor, akármikor.

Nagyon finom illatú fehér teát készítek éppen. Kíváncsi vagyok, az íze is van-e olyan jó, mint az illata.

Most már látom, hogy nem lesz meg a negyed éves jutalmam. Ennek az a feltétele, hogy negyed éven át kiemelkedően sok pénzt hozz a banknak, és abból csepegtet neked is (mondjuk két pár drága cipő árát). Sajnos, ha akár egy kis hiba is csúszik a számok közé, huss, a jutalom elrüppent. Most épp ilyen kis "hiba" jött be, nevezetesen szabadságra megyek. Az igazság az, hogy szabi nélkül sem hiszem, hogy elértem volna az utolsó hóna kritériumait. Kellemetlen. Nagyon.

Ennek ellenére - vagy épp ezért - nagyon várom a jövő hetet. Takarítani fogok őszit és szöveget tanulni keményen. Valamint kiélvezni a szabadidő minden miliszekundumát. Apropó, kivégeztem a Mikszáth kötetet, nem tudom, mi legyen legközelebb, asszem C. Ryan. Igen. Az jó lesz. És most megnézem a teát és megnézek egy gagyi amcsi filmet. Tegnap kettesben Bourne supremacy volt, ami a trilógia leggyengébb darabja, de mégis átlagon felüli. Az Identity és az Ultimatum nagyon jók.
posted by Dreamer @ 11:34  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates