2011. november 8., kedd
Tökös srácok top 10
Lesz SPOILER, és nem jelzem ám, hehe.

11. Jin (Samurai Champloo)

A pozer szamuráj, aki levágta a saját mesterét, de nem macsó bizonyítási vágyból. Jin a szemöveges szamuráj, és mint ilyen, egy szemöveges embernek muszáj imádnia! Sajnos csak póz, némi sztorival, ezért maradt le a top10-ről, de muszáj votl betennem!


10. Sabertooth/Victor Creed (X-men origins)

Egyrészt a színész zseniális. Nagyon féltem tőle, hogy a kis nyámnyila, buzulós fejű színész hogy fogja megoldani a feladatot, de zupper lett. Messze tökösebb, mint Logan, én végig neki drukkoltam a film alatt.
Nője: nincs, vagy ha volt: azt tuti kinyírja



9. Bobba Fett (Star Wars/ Történetek a Fejvadászokról)

Fett egy félreértett figura, gyorsan tessék elfelejteni a filmek baromságait. Az igazi Bobba Fett eredetét homály borítja (maradjon is így). de az biztos, hogy kb. egyidős Han Soloval. Rendíthetetlenül hisz a becsületben és az ártatlanságban, egy kicsit kifordított figura, de soha nem bánt ártatlan embert (és egyéb lényt). Elkapja a világ legnagyobb vérdíjét érő alakot, és a pénzből műtétet fizet. Ugyanis a "Jedi visszatér"-ben nem hal dicstelen véget, megöli a gödör mélyén lakozó lényt, és kimászik, de nagyon súlyos sérüléseket szenved. A története ott él véget, hogy a háborúk után, találkozik Han Soloval, és kölcsönösen megegyeznek, hogy életben hagyják a másikat.
Nője: nincs, nem is volt, nem is lesz.

8. Cpl. Dwayne Hicks

Az egyetlen, aki hallgat a pszichopata nőre, aki azt ordítja a mikrofonba, hogy a két méter magas, nyáladzó idegenektől illene menekülni. Hicks jó arc, beillik a katonák közé, de velük ellentétben nem fafejű, sem beszari, sem szűk látókörű. És még jól is néz ki. Megérdemelte volna, hogy az a fránya sav kicsit távolabb fröccsenjen, valamint hogy az ő escape pod-ja nem törjön ripityára a börtönbolygóba csapódáskor.
Npje: Alan Ripley lehetett volna.

7. Conan a barbár (szigorúan a regényekből)

Az IGAZI Conan távolról sem hasonlít a sorozatban, vagy filmekben látott alaktól. Egy kicsit paradox módon a Jason Momoa féle verzió közelíti meg leginkább az eredeti regényalakot, de pár helyen igazán mellényúlnak, s válik hiteltelenné a figura. Egyrészt a személyiség: Conan mélyen vallásos, és volt egy spirituális élménye, miszerint király lesz, ami előre meghatározza a sorsát. Így bármi áron, de BÁRMI ÁRON, végre fogja hajtani amit a fejébe vett. Conan lop, csal, hazudik, de tiszteli az erőt és az elhatározást. Ellenben megvet mindent, ami nem természetes, és bármikor bárki ellen kiáll. Jah, és NEM a legjobb kardvívó, ellenben a legtöbbet bírja (rpg szerint: erő nagyon magas, stamina meg az egekben). Conan macsó archeatípus, de mégis üt. Elfogadja a sorsát is, amikor tudja, hogy és mikor kell meghalnia.
Nője: mint a tenger.. nem túl hűséges típus

6. Titus Pulo (Róma s.1-2)

Titus története egy igazi sikersztori. Meglepően hasonlít Conanra, de Titusnak hatalmas szíve van. Egészen a kivégzéséig egy hatalmas mamlasz, és teljesebb karakter. Ezúton is köszönöm a forgatókönyv íróknak, hogy egy sematikus macsó izéből egy érző ember tragédiáját festették le, semmint a "túlélő mamlasz" izénél ragadtak volna. "milyen csodás barackok".. Titus végig hűséges barátjához Luciushoz, még akkor is, amikor az totálisan elveszti az élete felett az irányítást, és ha kell, kap egy balost tőle. Mondjuk ez vica-versa, de Lucius nem fog a listán szerepelni, mert nem őszinte - sem jó manipulátor. Csak elvakult és hirtelen.
Nője: Volt neki rengeteg, majd egy, és egy sem.. Nincs szerencséje, na.

5. Pip Bernadotte (Hellsing)

Természetesn én csak a gyorsan műló mellékszereplőket szeretem igazán. Pip egy zsoldoscsapat vezetője, akiket a Hellsing família akkor fogad fel, miután pár náci zombi/vámpír kiírtja a majdnem komplett gárdát. Bernadotte gyerekkorában a nagypapa elé állt, mert az osztálytársai gyilkosok gyerekének csúfolták. A nagypapi elmondta, hogy ezért miért sértődik meg, ez így van. Az apja is zsoldos volt, a nagyapja is.. Nem kell ezen kiakadni. Bernadotte egy zsivány, mindenre kapható szarrágó, de őszintén kedveli Victoriát, akinek az első , igazi áldozatává válik. Így él majd addig, ameddig a vámpírcsaj..
Nője: Victoria Seles, de csak plátói

4. Spec. Agent Frank Lundy (Dexter)

Lundy a zseni. Éles ész, kérlelhetetlen logika, és félelmetes ösztönök, az FBI sztárzsaruja. Sajnos nem túl szép a szemnek, ellenben mindig makulátlan zakóban jelenik meg, még amikor nyugdíjba megy, akkor is (értsd: fehér szalmakalap+zakó). Ráadásul egy jó csajt is szerez. Kár, hoyg dicstelenül múlik.
Nője: Debra Morgan, rendőr, Miami





3. Gannicus (Gods of the Arena)

Ganniuc az ókor playboja. Tenyész hím, piperkőc, és gusztustalanul tudja, hogy kell kibelezni valakit az arénában. Utána hirtelen megtörik - szerelmes lesz, és Gannicus félelmetes változáson megy keresztül. A Playboy elkezdi megoldani a problémáit, még akkor is, ha az általa elindított eseményeknek nem lehet jó vége. Nem is lesz, ellenben, némi politikai machinációknak köszönhetően, mégis eléri a megváltás.
Nője: Melitta, egy gyors románc erejéig. A bajnok azt kap meg, akit akar.

2. Lieutenant Colonel Maes Hughes (Full Metal Alchemist)



A késes srác, akinek felesége van, és kislánya. Egy fajankó, dilinyós, és mégis, a legnagyobb intrikus és briliáns nyomozó. A sorozat felénél kb mindenre rájön, és sajnos ez a tudás meg is pecsételi a sorsát - hiszen csak egy kockát téveszt a kirakósból. Nem volt alkimista, ám mégis sikerrel veszi fel a harcot a legtöbb ellen. ráadásul idióta, kicsit talán túlságosan is gyakran hívja fel a figyelmet saját lányára.

1. Jason Bourne (Bourne trilógia)

Nah igen. A múlt nélköli fickó, Robert Ludlum regényeiből készült nagyon jó filmekből. Bourne, ellentétben James Bonddal képes megsérülni, és hűséges, kitartó. Míg Bond egy sablon, Bourne kerek egész karakter, hihető érzelmekkel. Matt Damon jó színész, a Bourne trilógia pedig talán életem top első három akciófilmje.
Bourne okos, gyorsan vág az esze, és elég emberi ahhoz, hogy azonosulni lehessen vele.
Nője: Marie, Bourne igaz szerelme. Látszólag cigány életmódot folytató csaj egész életében úton volt, sehol nem érezte igazán otthon magát, és egy távoli egzotikus szigeten szeretne robogókölcsönzőt vezetni. Minden álma megvalósul, a tragikus végig.

1. Jaime Lannister (Game of thrones)

Igen, megosztott első hely. Jaime a piperkőc, Jaime a tökéletes kan, Jaime , aki mindenkinél jobb. Valamint Jaime , aki szarul jár, de nem eléggé, akinek egy szerelme van, de kiábrándul belőle, Jaime , akit letaszítanak a "Világ legnagyobb macsója" trónról. Ettől függetlenül megmarad valamije, ami mindennél fontosabb: a tartása. Jah, és eszméletlen stílusa van a srácnak. A tévés sorozatban az igazi Nagy Gonosz, de higyjétek el, a későbbiekben a legtökösebb jófiú lesz. Csak egy kicsit megrövidül pár deka hússal..
Nője: az ikertestvére, Cersei, amíg ki nem ábrándul belőle (jól is tette).

Igen, a lista hiányos. Pl.: hiányzik Artemis Entreri, de valójában őt azért kedveltem, mert Drizzt ellen szurkolok végig. Vagy Jarlaxle-el szemben (Szilánk szolgája). Vagy hiányzik Crixus, a Spartacus/Gods of the Arenából. Ha nem lenne Gannicus, akkor a gallt sorolnám, de Gannicus sokkal kerekebb egyéniség, mint Crixus, így kimaradt a gall tesztoszteronbomba. Raistlinnel az a bajom, hogy végtelenül önző.

Jack Ryan érdekes kérdés (Tom Clancy állandó hőse, pl.: Vadászat a Vörös Októberre), de azt kell mondanom, hogy iszonyatosan sík karakter. Azon túl, hogy milyen okos, nem derül ki róla semmi, max a 10-8 helyezésekig lenne helye.

Vagy ott van a Christian Bale-es Batman, vagy Joker, akik nagyon szimpik, de Bruce Wayne nyávogása az agyamra megy, a képregényekben viszont túl sík a karakter, semmi tartaloma nincs. Szintén 10-8 helyezet, akárcsak John McLane hadnagy. Félreértések elkerülése végett, ezek azok a karakterek, amiket marhára bírok, csak.. valami hiányzik belőlük. Pl.: Logan (alias Wolverine/Farkas), csak épp hogy már meg nem utáltam, amiért az X-men filmek mind róla szólnak, még azok is, amiknek nem kéne. Talán ezért tetszik annyira a 1st class.

5-10ben lehetne Piton professzor is, csak sajnos egyre kevésbé tudok elszakadni attól a ténytől, hogy a Harry Potter regényekben a legkevésbé eredeti gondolatokkal lehet találkozni. Még a történetvezetési/ írástechnikai módszere is lopott. Piton mindenesetre jó arc, az egyetlen IGAZÁN kerek karakter, érthető és követhető motivációkkal. És nem idióta, mint MINDEN MÁS KARAKTER.

Kimaradtak a kötelező rosszfiúk is. Pl. a Lear király Edmundja, vagy Richelieu bíboros, Micha Vykos, Goratrix, Darth Maul, Anakin Skywalker, stb. ezek mind inkább azok a karakterek, akikkel tudok azonosulni, semmint a csepegős jófiúk idióta tábora.
posted by Dreamer @ 4:08  
2 Comments:
  • At 2011. november 13. 7:55, Blogger Julcsi said…

    Hé, nem is tudtam, hogy Te is megírtad az assignmentemet! Tök jó, csak másodszor is el kell olvasnom most, hogy fel is fogjam. Amúgy van top 10 csaj is... csak úgy mondom. :)

     
  • At 2011. november 13. 23:11, Blogger Dreamer said…

    Amúgy megírtam azt is, csak úgy mondom, csak korábban :)

     
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates