2011. december 7., szerda
hús hússal

Munkaidő után kaptuk a hírt, hogy az aznapra tervezett céges pofavizit kicsit később, hatkor kezdődik. Tekintve, hogy a munkaidőnk lejár ötkor, inkább beültünk hárman egy kedves késdobálóba némi folyékony bátorságot magunkhoz venni, hogy ép ésszel s kedvvel bírjuk az eseményt. Kellemes hangulatban elbeszélgettünk a pókerről, a szerencsejáték függőkről, és hasonló motiváló, vidám témákról. Majd lesétáltunk az Oktogonra, és kisföldalattival elbumliztunk a Vörösmarty térre. Itt akadt egy kis közjáték, a kollegát nem szerették volna bontott sörrel beengedni, így szegényke kénytelen volt lehúznia az egészet. Nem tiltakozott.

A Vörösmarty téren mikor kijöttünk a kisföldalattiból, azt vettük észre, hogy egy említésre méltó tömeg bámul minket. Szájtátva. Kb. 200 ember. Gondoltam, végre, a világ, de legalábbis egy szép tömeg, végre felismeri tehetségem, és elfogad feltétlen diktátorának, és ajándékokkal valamint kellő hódolattal adózni jöttek! Vagy csak a mögöttünk lévő Gerbeaud falára vetítenek éppen, és azt nézik.

Egyébként is gagyi volt.

Volt foglalásunk a tér közepén lévő egyetlen fedett helységben, 25 főre, amit marcona biztonsági őrök vigyáztak. Durva, minden más helyen fürtökben lógtak az emberek, és ott volt négy hosszú pad - üresen - csak nekünk. Mindegyik asztalon egy tál kocsonyával. Ahamm..őőő... kocsonya. mi az asztalnál 9en voltunk, egy tál kocsonyára. Hát, nos, izé. Okkés. Recepció és Váccság van, értem.



Megérkezett a nép, gonosz bankárok vagyunk, így a hatra kitűzött kezdés fél hétre csúszott (éhesek voltunk nagyon), ekkor már azért beindultak az események, kaptunk forralt bort, puncsot, teát, ki-ki ízlése szerint. Majd megérkeztek a bőségtálak, véres hurka, májas hurka, sült tarja, csirke, lila káposzta, krumpli, kenyér... Ennyit az apadó pocakokról. A végén még önértékelési zavaraim lesznek az újra visszanövő pocakok láttán.



Mindenesetre ettünk egy jóízűt, majd az udvariasság határain belül leléptünk, megköszönve főnökeinknek az étket és áldást. Valóban jó hangulatú kis party lett, hiszen az én területemen dolgozók mindig is híresek a kellő atmoszféra megteremtéséről, de alapvetően úgy tűnt, hogy mindenkinek van jobb dolga, szerda este.

Hazafelé esett végig, és én azon törtem a fejem, hogy miként is adjak fel időben egy analóg levelet, de végül nyert a lustaság - átadom személyesen.
posted by Dreamer @ 23:59  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates