2013. január 21., hétfő
Hol élnél?
"Mindenkinek van egy álma" - nekem több is akad. Például, ha megválaszthatnád, kötelmek nélkül, akkor hol élnél szívesen? 

My List:

1; Írország - Dublin

Ez a választásom a "nagyváros" kategória. Habár Dublin elhanyagolható, pl.: Los Angeleshez képest, mégis, a Pesti lelkemnek "Nagy". Megvan benne London forgataga, de mégis, az emberek mosolyognak. Ráadásul a kertváros része nagyon csendes, nyugodt, a helyi közlekedés viszonylag döccenőmentes, kiszámítható. Ráadásul a városnak van hangulata. Még dolgozni is szívesen dolgoznék ott, bár mocsok meló mindenhol van. 

Mi lennék? Bármilyen irodai munkát elvállalnék, de leginkább író.

2; Anglia - York

York kisebb, mint Dublin, de mégis város. Életem legfinomabb Yprkshire Puddingját ettem itt, valamint a legszebb középkori kerülete van. A házak gerince meghajolt, az utcák összeérnek, egy ember is csak oldalazva tud végigmenni pár sikátorban. Ennek ellenére, a központi negyedtől elfele modern, kisváros hangulata van néhol. 

Mi lennék? Pub-ban tulajdonos, vagy részlegvezető. 

3; Finnország - Kittila

Kittila messze van Helsinkitől, de annyira mégsem. Négy főút találkozik itt, és közel van egy nemzeti park. De hogy jön ez ide? Egyrészt nekem mindegy, melyik város, csak Helsinki ne legyen.  Másrészt egészen északon van ahhoz, hogy 2-3 hónapig sötét legyen, vagy legalábbis szürkület. Finnország talán legjobb sípályái vannak erre fele. Imádom a telet, így azt hiszem, nem kell indkolnom, miért esett a választásom épp Kittila-ra. Azért kicsit aggódok, hogy ha van tavasz, és olvadás, akkor mennyire is lesz az egész víz alatt, de ismervén a finneket, megoldják. A fagyot meg bírom. 

Mi lennék? Síoktató amíg a térdem bírja, utána pedig étterem/kocsma vezető.

4; Ízland - Reykjavík 

Vannak fenntartásaim. Azért is kerülhetett ilyen mélyen a listára. Egyrészt a természet néha-néha oda szokott csapni a szigetre. Nem is kicsit. De ez a hely az én lelkemnek gyönyörű. Nem a Gyűrűk Ura miatt, hanem mert megtestesíti a tökéletes hegyvidéket. 

Mi lennék? Tele van rafting folyókkal, ha el kéne képzelnem magam, akkor tuti egy túravezető lennék - vagy koordinátor egy extrém sportokkal foglalkozó irodában. 

5; Szlovénia - Bovec

Kb ugyanaz, mint Ízland, DE a természet nem nagyon ver rá. Igen, fagy, meg árad, meg akár lavinákat is rá tud küldeni, de Bovec viszonylag védett helyen van. Életem egyik legszebb reggele volt, amikor kimásztam a szállásról, és körös -körül csupa csipkés csúcsú hegy köszöntött, amikről lassan gomolygott le a pára. 

Mi lennék? - Apartmanokat adnék ki, avgy koordinálnék. Esetleg rafting túravezető, vagy túravezetői irodában koordinátor.

6+ Mi hiányzik?

Meglepő, hogy se Osaka, se Los Angeles vagy Miami nem található a listán? A válasz egyszerű: magyarként az Ízlandi rengésektől is parázok, nemhogy a felsorolt helyek cunami-rengés-hurrikánjaitól. Alapvetően amerikára kíváncsi vagyok, de nem biztos, hogy élnék is ott. Japánt a szívemben érzem, de nem a bőrömön. 
posted by Dreamer @ 0:39  
2 Comments:
 • At 2013. február 3. 8:50, Blogger Julcsi said…

  Ez nagyon jó lista, nekem is van egy ugyanilyen megírva, csak az most otthon van Anyuéknál. De ha megkeresem, lehet, hogy én is kirakom. :D

  És amúgy Neked semmi mediterrán?

   
 • At 2013. február 4. 4:35, Blogger Dreamer said…

  NIncs mediterrán. A tengerrel és a vízzel nincs bajom, sőt. De ehhez társul elég sok rossz dolog. Ha nagyon mediterrán (Bali pl), akkor cunami vagy malária veszély. Ha annyira nem (pl.: Francia cote d'azur) ahhoz meg egyrészt.. francia, másrészt irgalmatlan árak).

  És utálom a gatyarohasztó hőséget.

   
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates