2011. január 24., hétfő
Set the controlls for the heart of the sun
Mondá Waters.

Hétvége viszonylagos békében és nyugiban telt - apró szépséghibája, hogy mintha nem is lett volna. Komolyan. Nem voltam, csak anyáméknál, és nem csináltam szinte semmit. Oké, leugrott a hajam, de ezen kívül punnyadás volt végig. Ami bezzeg kirúgott a hámból, ezúttal csatolmány nélkül.

Ellenben még a múlt héten beindult a Serenity. Mármint rpg. ÉS sorozat, amit elkezdtem nézni, a hétvégén letudtam 5 részt egyben. És gyorsan. Azt hiszem, tökéletes pofon lesz, hogy csak egy évad, és egyszer csak vége lesz. Szerencsére kijött a Spartacus: Gods of the Arena is. Valamint a Dragonball Kai új része. Írjunk már róluk kicsit..

Firefly Serenity

14+1 részes mini-sorozat a távoli jövőben. Állítólag sci-fi, szerintem western. Vagy a kettő keveréke. Mindig is szerettem az ilyen hibrideket (steampunk?), csak sajnos a legkevesebb esetben működik (pl.: hamarosan bemutatásra kerülő Cowboyok és űrlények). Ellenben a Firefly hibátlanul adja át a maga sajátos hangulatát. Valószínűleg ezt nagyban elősegíti a lazán illeszkedő részek eltérő hangulata, és a főszereplők (sok van ám) gazdagsága. Nincs fekete-fehér szereplő (talán csak egy, az én személyes kedvenc Jayne-m. Azt hiszem, a legtöbb hangos hahotámat neki köszönhetem). Mert humor az van dögivel. Mindehhez egy félelmetesen részletes, és fantáziában gazdag háttérvilág párosul. Ami.. nagyon.. ismerős.. Ugyanis a történelmi western settinget ültették át egyfajta űr-környezetbe. Az pedig külön öröm, hogy nincs lézerpisztoly, robot, űrlény, lebegő-műló. Ellenben van benne forgótáras colt, IGAZI lovak, sörétes puskák, és egyébként pár űrhajó.
Működik. Az egyes személyek/karakterek drámája, és a példás rendezői banda miatt. CSAK ajánlani tudom, még azoknak is, akik sem a westernt, sem a scifit nem szeretik. Ők fogják megkérdezni, hogy vajon a tiszteletes Book tényleg az, akinek mondja magát? Mi van Malcolm és Inara között? Mit tett a Szövetség Riverrel? Kicsoda valójában Kaylee? Satöbbi, satöbbi

Spartacus: Gods of the Arena

Múlt hét pénteken indult a sorozat, a korábbi Spartacus: Blood and sand prequelje. Nagyon kíváncsi voltam, hogy egyáltalán rendezői és koncepcionális igényességgel felfűzik-e az előtörténetet a sorozathoz, vagy csak simán kapunk egy béna intrót, és mehet a vérengzés. Szerencsére az "a" variáció nyert, mégpedig egy félelmetesen nagy ötlettel

Apró spoiler

A Blood and Sand ugye azzal végződik, hogy a Spartacus& Co véres rendet vág Kápua nemesei között, és végül méltó bosszút áll Batiatuson. S mikor a bukott Lannister összerogy, mielőtt kihunyna a fény a szemében, lepereg előtte élete könyve.
No, ez volna a Gods of the Arena

Apró spoiler vége.

Az új, kezdeti főhős Gannicus felett nem tudok napirendre térni. Szép mozgása van, stílusos, és hitelesen adja a dekadens, már-már félkegyelmű bajnokot. Azt a fajtát, aki meg van győződve róla, hogy az istenek kegyeltje, és sebezhetetlen. Őt nem lehet megölni (hajlamos vagyok el is hinni az első rész második harca alapján..).

Azt tudni kell, hogy a sorozat véres és brutális. Valamint nem fukarkodik az explicit dugásjelenetekkel sem. Ellenben, szemben az alapsorozattal, már az első részben olyan intrika, fúrás van, hogy az egyszeri gonoszlélek tapsikol örömében. Muszáj megnézni, már ha nem zavar a kamerába premier plánba repülő félbevágott fej, és vérzuhatag.
(Igen, van benne Ashur, Crixus, Doctore, Barca, és Lucy Lawless)

Dragon Ball kai

Igen. Vagy szereted, vagy gyűlölöd. Ez utóbbihoz azért az RTL Klub is hozzájárult a debilség csúcsfokaként aposztrofált intro zenével (brrrrrr, hihetetlen, az amerikaik a Dragonball Z-hez egy pörgős metál számot komponáltak). Az idióta magyar elnevezésekkel (Ifjú Sátán, Zseniális Teknős, ááá.. Ezt a francia szinkronidióta fordítóknak köszönhetjük). De ha ezekkel egyetemben is szeretted, akkor a Kai a te sorozatod. Tulajdonképpen a 20éves évfordulóra HD-sítették a Z-et, a hangokat újradigitalizálták. Valamint kivették a nyomorék, idegölő és felesleges részeket. Így még élvezhetőbb a sorozat (90 rész alatt már Cellt verik, holott az original Z-ben ehhez 160-70 rész kellett...). Tökéletesen leköt, és mivel anno a VOX-on néztem végig az eredetit, null anémettudással, kifejezetten élvezem az angol feliratot.
posted by Dreamer @ 6:46  
2 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates