2011. április 26., kedd
Sikoly 4
Ami a 3 napos ünnep alatt egyik kedvenc kikapcsolódási formájának hódolt: a Slashernek. Ez az a filmkategória, ami horror ugyan, de igaziból nem is az. Aranykora tagadhatatlanul a 80as években virágzott. Péntek 13, Halloween,stb. Ma már az összeset remakelték.

Több ismérve is van:

- Nem igazi horror. A legkevesebb esetben láthatóak belek, agyak. A feszültség inkább addig tart, míg elkapja az áldozatot, nem utána. Az igazi jó horror, amikor a feszültséget fokozzák, és az ijesztgetés után is reszket az ember (Freddy filmek pl).

- Tinik KELL, hogy legyenek benne!

- A tinik dugnak, vagy csöcsöt villantanak. A főhős nem dug meg senkit, vagy meghal. Ez egy ilyen játék.

- Az első szereplő mindig meghal. Az okos mindig meghal. A szürke kisegér lekaratéjozza a gonosz gyilkost és túléli.

A Sikoly 4 állítólag Slasher. Való igaz, sok hasonlóságot mutat a korábbi NAGY elődökhöz képest, de meg kell valljam, hogy SZAR. Igen, az. A dramaturg nevetséges, sokszor hahotáztam (lepisszegtek), az úgynevezett színészek legerősebbjei is a kettest produkálták.

De komolyan! A forgatókönyvben lévő logikai bakik a kedvenceim! A gyilkos először konfrontálódik a szuperszexi Campbell kisasszonnyal, aki pofánrúgja, lelöik a lépcsőn, és térddel ágyékon rúgja. Ha nem lenne rajta ghostface álarc, tuti törött állkapoccsal, szétzúzott térdekkel feküdne nyöszörögve a lépcső alján. Én Ms. Campbellt sittelném le, nem a pszichopata gyilkost! Ha nem félnének tőle (úúú, kés van nála!), akkor bármelyik női főszereplő egy pusztakezes küzdelem során lepofozná a gonoszt!

Amúgy annyi izgalom volt, hogy ki is rejtőzik a maszk alatt! Naná, kitaláltuk 75%ban. A gyilkosok számát eltaláltuk, és azokból egy szereplőt. Mekkora spoiler: ketten van. Az egyikre rájöttünk. Arra, aki a legnagyobb csavarra volt szánva. Szeretem a szenvedőt.

Komolyan, az 1980as péntek 13-ban több félsz van, mint ebben.

Persze, lehet, hoyg velem van a baj. A célközönség minden bizonnyal a 14-17éves korosztály (velük volt tele a mozi, dacára a nagy piros 18as karikának. agy pont azért?).

NEKEM a Sikoly 4 számszerűleg:
10/3
Ha 14 éves lennék:
10/6.5, de lehet, hoyg kevesebb, a Dragonball véresebb.
posted by Dreamer @ 6:21  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates