2012. március 20., kedd
Miskolc-Tapolca Wellness izé



Az a jó az egészben, hogy ide simán el lehet jutni tömegközlekedéssel. Vonattal Miskolc, onnan az 1es busz, majd a Búza tértől a 2essel a végállomásig. Ráadásul a buszút alatt az egyetemvárost is végigcsodálhatjuk.Mondjuk a vonatút kicsit unalmas volt, még ha csak 2,5 óra is.

Szóval a szállás természetesen egy meredek emelkedő tetején van, ahova fel kell imádkozni a csomagokat. A gurulós bőröndkém kezdi feladni, a legkisebb egyenetlenségre is vészjóslóan elkezd himbálódzni, ami egyrészt vicces látvány kívülről ("részeg táska"), de benne lenni nem annyira jó.



A Calimera hotel forgóajtója nem működött, és hogy a gyengeelméjűeknek is leessen, közvetlen mögé két cserepes növényt állítottak. Biztos azért, hogy aki itt átmenne, annak adjanak pár sallert. A recepcióban két fickó állt. Az egyik frissen borotválva, pörögve, mosolyogva, "mindent tudva" fogadott, a másik egy hetes borostával, és begyógyult szemekkel próbált életben maradni. Ez utóbbi le is lépett, lehet, h. tényleg lehúzott egy jó hetes műszakot. A szobafoglalás könnyen ment, aszonta a pörgős, hogy teltház van. Na, akkor kérünk időpontot masszázsra ma. Azt nem lehet, mert sokan vannak. Akkor holnap. Há´mondja, sokan vannak. Akkor vasárnap? Azt lehet. 11-re. Itt már azért sejtettem, hogy a 12:00ás szoba elhagyás macerás lesz, de az élére vasalt inges meggyőzött, hogy semmi para, mehetünk. Okké.

A szoba maga nagyon szép volt. Az első benyomás alapján pedig nem csak szép, de új is. Hamisítatlan friss bútor illat volt, makulátlan falak, és csillogó fürdőszoba, ahol nagyon szép és ízléses csempe volt. Ráadásul a a standard szappan+sampon mellé adtak sminkleszedő izé tappancsot is, amiért Barbi nagyon tudott örülni. A nappaliban LCD a falon, gyümölcstál, és pezsgő a hűtőben. NEM volt minibár, amiért kapnak pluszpontot. Ó, és az ágy (where the magic happen). Hihetetlen volt a matrac. Nem volt süppedős, de a vastagsága kb 1 méter, és nagyon, de nagyon kényelmes volt. Az éjjeli felett volt az égőtest, és kis olvasósarok az ablaknál. 10/10, asszem. A kilátás, na az nem volt. Mondjuk a másodikon voltunk, és a szomszéd házra néztünk, de mondjuk nem volt zavaró, tekintve, hogy ha már nem a paneldzsumbujt látom, boldog vagyok. Nem azt láttam.



Meg kell vallanom, az első ilyen "wellness" helység, amit látogattam. Így fogalmam sincs, hogy ez most sok, vagy kevés. Szerintem.. kevés. Volt két medence. Egy bubis, és egy nem bubis. Az előbbiben a bubi habbá állt össze, és hol az egyik, hol a másik felében pezsgett. De alulról véletlenszerűen gyúltak ki a fények, ami nagyon izgivé tette az egészet. De nem volt nagy szám, mert ahhoz, hogy ott üldögéljen az ember, ahhoz hideg volt, úszni meg értelemszerűen nem lehetett benne (a 4 tinisrác és a 6 kiélt nyugdíjas újgazdag valszeg nem örült volna neki, velük osztoztunk akkor a medencén). A másik pancsika elvileg a "normál" úszómedencét volt hivatott képviselni. Szerintem 4-5 lépéssel végigértem rajta, így nem is tudom, miért volt ott. Pár kopaszodó, ajde sportos pocakos rozmár gyakorolta benne a fordulót, vagy legalábbis úgy tett, hogy kiússza magát az évre. Egy fickó próbált meg rendesen tempózni, amivel elérte, hogy a jelesen visszhangzó teremben csak a tengerzúgást lehessen hallani. 4 fordulóig tartott neki, mire belátta, hogy nem itt készül fel a Balaton átúszásra.

Ezen kívül viszont volt több szauna, és sókabin, valamint masszázs, és egy kis lyuk, amibe belepréseltek 3 gépet (egy futópad, egy kombinált hát/comb/izé ikeás cucc, és valami, amire már nem is emlékszem). Szóval nem tudom, hogy sok, vagy kevés. A sókabin izgi volt, kicsit neonos-sejtelmes színekben pompázott, inkább relaxiációs kamraként gondolnék rá, de annak pedig tökéletes. A szaunákat nem néztem, a szemem miatt.

A kaja.. Ha nem eszel husit, akkor szegényes, ha igen, akkor éppen jó. A reggeliknél a rántotta nekem picit túl olajos volt, de a bundás-kenyér tutin csúszott. Mindig volt roppanós virsli, meg valami kolbász. Müzliből 3 féle, kávé, narancslé, tea mindig akadt. Meg valami sajttál vagy vacsiról hátramaradt hidegtál.
A vacsora dettó, 3-4 húsféle (töltött csirke, pörkölt, cigánypecsenye stb). Semmi extra, de az legalább tisztességes. Barbi nálam is finnyásabb, neki a reggeli volt szuper, a vacsora gagyi, nekem mindkettő pont megfelelt. Drágáért lehet külön is kérni mindenféle földi jót, csak minek.

A szombat nagy attrakciója a barlangfürdő volt. Terveztünk egy bobozást is, de végül kimaradt. Szóval a fürdő.. Azt kell mondanom, nem tudom, mit vártam. csalódás volt. Igaziból ugyanolyan, mint bármelyik, frissen felújított áztató, különféle medencékkel. Van egy "forgató", ahol egy meghatározott irányban sodródik a víz, de vagy 3 percig tartott, utána fél óráig semmi. Volt Jacuzzi rész, ami 10 percig pezsgett, utána 45ig semmi. Hangulatos? Igen. Barlangban fürdeni jó. Ha nem szeretsz ázni, akkor leköt? Nem. Egyáltalán nem. Ellenben miskolciaknak marha nagy kedvezmény van a belépésre, így tömve volt az egész. És nem topmodellekkel vagy chip and dale fiúkkal, hanem vagy 9 éves, ugrálni vágyó krampuszokkal vagy rengő hasú khmm.. kreol úriemberekkel. De volt ott nagy bajszú, bundesliga sérójú melós is, és kifent cicababa NEM vízálló fényképezőgéppel. Egy pár terem érdekes volt, de csak negyed óráig. Van két termál medence is, ahol a víz 33 fokos. Azaz hidegebb, mint otthon a fürdővizem, és még záptojás szaga sem volt. Szerintem nem is volt termál. ellenben hiába húzom a szám, valahogy eltelt az a négy óra, amit ott töltöttünk. Valószínű a sok ökörködésnek hála. Az áraik, ellentétben a korábban tapasztalt hasonló élmény izéktől eltérően viszont elég barátságosak voltak.

AZ este megnéztük a Csillag Születik-et, ettünk egy jót, és nem volt gond az alvással.. Másnap rájöttem, hogy kihagyom a masszázst, és odaadom a 30 percem Barbinak, aki nagyon megörült, majd megijedt, mert még soha nem volt része hasonlóban. "Mi lesz, ha kikezd velem.. ha oda nyúl.." mittomáén, ilyesmik, de miután túl volt rajta, éteri mosollyal köszönt, és azt mondta, 10 kilóval könnyebbnek érezte magát.

Őszintén szólva jó volt. Gondolkodtam rajta, hogy az ágybetétet hazacsempészem a bőröndben, de végül letettem róla, majd legközelebb. Mert lesz legközelebb, az tuti, csak barlangfürdő helyett bobozni szeretnék.

Jah, és gyalog a Tesco 45 percre van, sétálva, és végig a főút mellett.. Nem jó élmény.
posted by Dreamer @ 6:21  
0 Comments:
Megjegyzés küldése
<< Home
 
 
 
About Me


Name: Dreamer
Home: Bp., Pest, Hungary
About Me:
See my complete profile

Previous Post
Archives
Links
Template by
Blogger Templates